Dirigent

Gert Peleman (°18 september 1977)

kreeg zijn eerste trommel- en notenleerlessen in de schoot van de fanfare “De Kinderen van de Schelde” Appels.

Al vlug daarna ging hij slagwerk en algemene muzikale vorming volgen aan de Stedelijke Academie voor Muziek & Woord te Dendermonde. Dit was echter niet genoeg en hij ging naar de “Kunsthumaniora” in Gent. Waar hij naast het pakket van algemene vakken ook een uitgebreid pakket aan muzikale vakken krijgt, waaronder: algemene muzikale vorming, algemene verbale vorming, harmonie, piano, koor, slagwerk, slagwerkensemble, jazzensemble en samenspel.

Na de kunsthumaniora, ging hij op aansturen van zijn slagwerkleraar Wim de Vlaminck naar het conservatorium in Gent. Hij krijgt er slagwerk van Frank Nuyts en Wim Konink, notenleer, muziekgeschiedenis, koor, geschreven harmonie en inleiding in de compositie van Dirk Brossé.

Naast Gent liep hij ook conservatorium in Antwerpen, bij onder andere Carlo Willems en Koen Wilmaers (slagwerk) en Dirk De Caluwe (orkestklas).

In 2000 zet hij zijn studies verder aan de hogeschool van Gent “departement lerarenopleiding”. Hier kiest hij voor “leraar muzikale opvoeding”. Met als vakken onder andere: algemene muzikale vorming, algemene muziekcultuur, muziekgeschiedenis, koor en koordirectie, geschreven harmonie, liedbegeleiding, zang en pedagogie. In 2003 studeert hij af als regent in de muziek en is hij tevens houder van het pedagogisch getuigschrift.

Gert geeft momenteel muzikale opvoeding aan VISO Mariakerke en VISO Gent en daarnaast privélessen drums en pianobegeleiding. Sinds begin 2013 is hij instructeur van  de Mallet Percussion Band “Sint-Cecilia” Dendermonde.

Als slagwerker is hij actief als freelance slagwerker in versschillende HAFABRA-orkesten en is hij vaste mallet-percussionist van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Dendermonde. Hij werkte reeds mee aan meerdere CD-opnames en creaties.

In het verleden was hij actief bij Dynamic Symphonic Band, Dendermonds Symfonisch Orkest, Koninklijk Harmonieorkest “Vooruit” Harelbeke, Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Zele, Brass-Band Zele, Metropole Brass-Band, Koninklijke Fanfare “Sint-Pietersvrienden” Uitbergen, Vlaams Harmonieorkest en was hij van 2007 tot 2011 instructeur van de drumband “De Eendracht” Baasrode.

Naast dit alles is hij ook nog bezig met componeren en arrangeren. Hij schreef reeds enkele werken, gaande van marsen (Pepino, Maldito), concertmarsen (Teneramunda Rex, Floral March, Vita Beata) tot concertwerken (Treasure Island, A True Star Serenade).