Dirigent
(2012-2017)

Werd geboren te Sinaai-Waas op 9 juni 1962 in een muzikale familie. Al op jonge leeftijd ging hij les volgen aan de Acadmie voor Muziek & Woord te Dendermonde. Hier kreeg hij de vakken notenleer, harmonie en klarinet (Dhr. Maes). Hij studeerde hier af met de regeringsmedaille.

Tijdens zijn legerdienst 1984 – 1985, was hij klarinetist bij het éérste Belgisch korps (muziekkapel).
Hierna begint hij met zijn studies aan het Conservatorium te Brussel, hij volgt er onder andere de lessen klarinet, directie.

 

Ronny is naast muzikant en dirigent ook actief als leraar. Dit gedurende 11 jaar in de muziekacademie als leraar notenleer, volwassencursus notenleer, blokfluit, saxofoon en klarinet. Op een bepaald moment kiest hij ervoor om alleen nog les te geven in het dagonderwijs als leraar” Muzikale Opvoeding” in eerste, tweede en derde graad. Hij staat in het Koninklijk Atheneum te Temse & K.A. te Beveren, HTI Sint-Antonius te Gent en De Middenschool “De Veerman” te Hamme.

 

Curriculum Vitae:

 

10 jaar dirigent bij de Koninklijke Katholieke fanfare “De Kinderen van de Schelde” te Appels (Dendermonde) (1985 – 1995)

6 jaar dirigent bij de Koninklijke harmonie “Kunst Adelt” te Zele-Heikant (1992 – 1998).

6 jaar dirigent bij de “Koninklijke harmonie Heilige Familie” te Branst (Bornem) (1999 – 2005).

 

Gemusiceerd bij of met artiesten zoals: Jimmy FREY, Will TURA, Ann CHRISTY, Samanta, Ben KRAMER, Conny NEEFS, André MOSS,  Rita DENEVE.